Events og studieture – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Katapult > Cases > Events og studieture

Events og studieture

Her kan du se eksempler på Katapults tidligere arrangementer og studieture med emner vedr. innovation og entreprenørskab. Se evt. også vores kalender for kommende arrangementer, du kunne være interesseret i.  

 

Fremtidens studerende
- Ambassadørarrangement. Åbent for alle.
25. november, 2010

Bestyrelsesformand Asger Aamund, adm. direktør for IBM Lars Mikkelgaard og investeringsdirektør hos Novo Seeds Stephan Christgau mødte d. 25. november skarpladte op på LIFE til en diskussion om, hvordan fremtidens iværksætter ifølge dem ser ud. Som ordstyrer satte journalist Morten Løkkegaard kursen for diskussionen med relevante og kritiske spørgsmål. 
Arrangementet var sat iværk med det formål at inspirere og opmuntre studerende til at bruge deres faglighed til at tænke innovativt og overveje muligheden for at blive iværksættere. Ydermere var budskabet at Danmark har behov for flere iværksættere i fremtiden, for at bevare et bæredygtigt samfund, som vi kender det idag.

Hvorfor er Katapult spændende for dig?!

- Ambassadørarrangement. Åbent for alle.
10. juni 2009

Den 10. juni 2009 stod i inspirationens tegn. Formålet var at få studerende til at overveje muligheden for at blive iværksætter og ydermere effektivisere deres muligheder både under og efter studietiden. - Hvad ønsker du af dit faglige liv? Hvordan optimerer du dine muligheder som iværksætter, som ansat, som netværker? Og hvordan etablerer jeg i det hele taget et stabilt og succesfuldt netværk? 
Indledningsvis fortalte katapultambassadørerne om deres erfaringer med iværksætteri samt hvordan katapult har kunnet hjælpe dem til at komme igang. Efterfølgende afholdte iværksætter, bestyrelsesmedlem og medejer af diverse virksomheder, Soulaima Gourani et oplæg om iværksætteri, networking og ikke mindst hvordan dit gå-på-mod kan være vejen til et succesfuldt iværksætterprojekt.

Få succes med dit netværk

- Åbent arrangement.
24. april, 2009

Arrangementet d. 24 april 2009, var centreret omkring den efterhånden udbredte kontaktsport; networking og dertil relationsopbygning. Ikke blot som et redskab til drømmejobbet, men som en grundlæggende vigtig del af hele karrieren og succesen i det hele taget. Dagen skulle derfor inspirere til at komme ud over stepperne med et projekt, til at mestre kunsten at netværke, og dertil også skabe et succesfuldt brand omkring sin person og sin virksomhed. Som mester inden for området, var Soulaima Gourani valgt til at dele ud af sin viden og erfaringer. Som landskendt erhvervskvinde og indehaver af bla. titlen; "talent 2004" og BNY-titlen "Rising star", er hun blevet spået som værende én af fremtidens dygtigste erhvervsledere.
Arrangementet var derfor relevant for den, som ønskede inspirattion, relevant viden omkring vigtigheden og kunsten at networke og endeligt en kickstart til at optimere egne muligheder for succes.

Studietur til Stanford

18. - 25. februar 2009

Katapult sendte d. 18. februar fem innovative studerende afsted til Stanford Entrepreneurship Week 2009 i USA. De studerende var udvalgt iblandt et stort antal ansøgere på baggrund af deres motiverede ansøgninger og tydelige engagement indenfor iværksætteri og innovation. Standford Entrepreneurship Week bød på masser af lærerige og inspirerende oplevelser, som gav de studerende en stor portion inspiration og mod på at iværksætte deres egne projekter. Ugens program bød på workshops af både teoretisk og praktisk art, foredrag og rundvisninger, møder med erfarne iværksættere samt diverse networkingarrangementer.

Bring de gode ideer i spil

- åbent arrangement. 
24 november 2008

"De unge har så mange muligheder......Men hvad kan du bruge din uddannelse til ude i den virkelige verden?"

Katapult havde i samarbejde med ErhvervsService på LIFE arrangeret et møde med Adm. Direktør i Novo Nordisk a/s Lars Rebien og partner i Patenfirmaet Plougman & Vingtoft, Peter Horn Møller, til at give deres bud på, hvad du skal vide om innovation og anvendelse af forskningsresultater, for at du kan få en strålende karriere - enten på universitetet, i industrien, som selvstændig eller noget helt fjerde... 

Oplev det svenske innovations- og iværksættermiljø

- inkubatorarrangement. Tilmelding nødvendig. 
19. november, 2008

Katapult sætter i samarbejde med ØEA og studentervæksthuset VentureLab på Lunds Universitet fokus på innovation og iværksætteri. D. 19. november var der derfor mulighed for at tage med til Lund for at møde de svenske iværkætterstuderende i VentureLab, de mere etablerede iværksættere i innovations- og forskningsinkubatoren IDEON samt at høre en række entreprenanter fortælle om deres spændende projekter.

Opdag potentialet i dit projekt

- Arrangementet var åbent for alle studerende på NAT, LIFE, SUND og FARMA.
26. september, 2008

Arrangementet havde til formål at give de studerende mulighed for at få øjnene op for at bruge deres faglighed på nye og spændende måder. Innovation eller udvikling af helt nye produkter, koncepter og andre innovative muligheder skal ikke altid findes i horisonten, men kan rent faktisk ligge lige for næsen af dig. Dagen bød derfor på foredragsholdere, som med deres unikke historier kan fortælle om netop deres erfaringer med udviklingen af projekter. De studerende kunne møde manden bag Campusøl og lade sig inspirere til, hvordan deres faglighed og kreativitet kan bruges til at udvikle ideer med potentiale.

Science-dating på Nano Science Center

- Åbent arrangement, men med begrænset antal pladser. 
9. maj, 2008

Katapult og NaNet afholdte science dating d. 9. maj, 2008. Det var muligt at få et personligt møde med virksomheder inden for materiale- og nanoteknologi. De studerende fik herved mulighed for at knytte nye kontakter til danske, højteknologiske virksomheder - samt at høre mere om, hvad de forventer af dig efter endt uddannelse. Ligeledes stod muligheden for en snak om mulighederne for praktikplads, projektsamarbejde eller studiejob åben.

Følgende virksomheder var repræsenterede:
Radiometer A/S
Sophion A/S
AGUAporin A/S
Haldor Topsøe A/S
Mærsk Olie og Gas A/S
Novozymes A/S
LiPlasome Pharma A/S
Chr. Hansen A/S
Rockwool A/S

Lad tankerne flyve - realisér dit idépotentiale

- åbent for alle.
10. marts, 2008

Dit idépotentiale er langt større end du tror og idégenerering kan rent faktisk læres.
De metoder, du lærer i dit uddannelsesforløb er ikke tilstrækkelige, når dine tanker skal udvikles og omsættes til nye realisérbare ideer. Her må der andre metoder og forståelse i spil. Arrangementet var derfor en kiskstart til, hvordan du får dine tanker til at flyve!

Der blev stillet skarpt på hele idébegrebet: Som den personlige mulighed; som processen, der sikrer fremdrift, og som den dynamik, der kræves for at ideer ikke blot bliver snak eller gule sedler, men bliver til handling. Et koncentreret, inspirerende indlæg om kreativ innovation udfoldet enten i en eksisterende virksomhed eller ved etablering af egen virksomhed.  Undervejs var der øvelser og skæve indslag, og efter arrangementet var der et café-arrangement, hvor der var mulighed for at snakke ideer med de andre deltagere og med konsulenter for Teknologisk Institut.